Feng Shui

by Paddy

Wat is Feng Shui eigenlijk?

​Feng Shui is de kunst van het in balans brengen van de natuurlijke energiestromingen om ons heen om daarmee positieve effecten in ons leven te creëren. Deze filosofie vond zijn oorspong al zo’n 5000 jaar geleden in China. Het gaat uit van het principe dat mensen d.m.v. Chi, een nauwelijks waarneembaar elektromagnetisch veld, in contact staan met hun omgeving. Voor sommige mensen heeft Feng Shui misschien een zweverig of stoffig imago, toch zijn de principes van alle tijden en werken ze overal. Graag blaas ik het stoffige laagje van deze oude kennis en laat ik je ermee kennis maken! Want je kunt Feng Shui prima toepassen op elke plek waar je meer flow en harmonie wilt creëren.

Feng Shui heeft als doel belangrijke thema’s in het leven zoals relatie, gezondheid, welvaart en geluk positief te beïnvloeden. Feng Shui is gebaseerd op de wisselwerking tussen yin en yang, de levensenergie Chi en de 5 elementen: water, hout, vuur, aarde en metaal.

Zelfs wanneer je niet gelooft in deze filosofie kunnen onderstaande Feng Shui tips je heel wat nuttig advies en inspiratie verschaffen. Je kunt er meteen mee aan de slag en daarmee meer energie in je huis en daarmee in jezelf creëren. Want zoals de Chinezen zeggen: “Zoals je huis is zo ben jij.”

  • Schoonmaken · Schone ramen en oppervakken zorgen voor een heldere kijk
  • Opruimen · Houdt je huis en werkplek schoon en georganiseerd voor meer zicht op je leven
  • Schilderen · Voor snel resultaat en een boost aan nieuwe energie
  • Kleur · Volg je gevoel, wat heeft een ruimte nodig? Wat heb jij nodig?
  • Wegdoen · Teveel spullen en rommel om je heen belemmeren vooruitgang
  • Licht · Waar licht is, is ruimte, open die gordijnen, ramen en deuren! Laat de zon binnen!
  • Groen · Bloemen en planten leven, geven zuurstof. Lucht!

Neem voor meer informatie of advies vrijblijvend contact op.