UITNODIGENDE HAL

by Paddy

De hal is een plek waar je binnenkomt en weer weggaat, waar je bezoek ontvangt en waar de levensenergie, de zogenaamde ‘Chi’, je huis binnenstroomt. Het is fijn thuiskomen als de hal een gezellige, ruime aanblik biedt. Deze fijne energie zul je verder je huis mee in nemen. Ook je gasten zullen zich er welkom door voelen.

Luc en Froukje bewonen een sfeervol jaren-30 huis wat een paar jaar geleden rigoureus is verbouwd tot een ruime, moderne stadswoning. Ze wonen er erg graag maar waren niet helemaal gelukkig met de uitstraling van hun hal en vestibule. Dit was een nette, opgeruimde ruimte maar inderdaad een beetje kaal. De hal kon wel wat meer kleur en aankleding gebruiken. Samen met collega-styliste Nicole ging Stylosofie aan de slag.

Onderstaande sfeer- en kleurimpressies vormden het uitgangspunt van onze werkzaamheden.

IMG_2069

In plaats van een donkerblauwe kleur kozen wij voor twee lichte, frisse blauwtinten zodat het niet te donker zou worden in de hal. Deze tinten combineren bovendien prachtig bij de houten vloer. Door de twee tinten blauw in horizontale banen aan te brengen hebben we de suggestie gewekt van een lambrisering. Iets wat in veel jaren 30 huizen nog voorkomt in de hal. De kleurverdeling trokken we door bij het schilderen van de spiegellijst en het kastje. Hierdoor versterkten we het effect van de lambrisering en creëerden we een rustig beeld.

FullSizeRender-11

We maakten een samenstelling van verschillende reis- en familiefoto’s, gedichten en kunstwerkjes die de persoonlijkheid en passies van de de bewoners onderstrepen en vormden daarmee een kleine expositie aan de muur. Deze expositie zorgt ervoor dat de energie, die nogal snel kan gaan stromen in een lange smalle hal, wordt afgeremd. Hierdoor ontstaat er een rustige, aangename sfeer waar je graag even stilstaat om rond te kijken.

FullSizeRender-12

De stylistes vonden het (net als de bewoners) een geslaagde metamorfose en sloten de dag met een tevreden glimlach af. :)

Hoe het toevoegen van een beetje kleur en wat persoonlijke accessoires een ietwat kale hal tot een sfeervolle, persoonlijke entree kunnen transformeren. Hier kom je graag thuis!

Onderstaande foto’s tonen de voor en ná situatie van de hal.

IMG_2272-2

Reactie:

“Wij zijn enorm blij met de veranderingen die Paddy heeft doorgevoerd in ons interieur. Wat zo knap is, is dat ze met weinig middelen zo’n groot verschil kan maken. Zo heeft ze van onze kleurloze, stijlloze hal een gezellige ontvangst gemaakt. Paddy kan door goed te luisteren de vertaalslag maken van wat wij ‘vaag in ons hoofd hebben’ naar de praktische uitvoering. Iemand waaraan je de styling van je huis met een gerust hart kunt overlaten!”

Luc & Froukje