WOONKAMER IN JAREN-30 HUIS

by Paddy

Pepijn en Annemieke wonen met veel plezier in hun jaren-30 woning in een oude wijk in Den-Bosch. Met twee kleine kids en beiden een drukke baan ontbrak het ze aan tijd, zin en inspiratie om hun woonkamer onder handen te nemen. Een mooie, lichte woonkamer met kamer-en-suite. Pepijn en Annemieke misten kleur en sfeer en struikelden daarnaast over het vele speelgoed van de kids. Ze schakelden Stylosofie in om hun woonkamer nieuw leven in te blazen.

Stylosofie begon met het organisen en opruimen van alle rommeltjes en de bergen speelgoed die je nu eenmaal verzamelt als je kleine kinderen hebt. Het is lastig om je huis opgeruimd te houden met kleine kids! Dé manier om aan het eind van de dag je kamer weer in een handomdraai opgeruimd te krijgen is opbergruimte creëren. Wij kozen voor drie grote grijze opbergmanden die naast praktisch ook gewoon mooi zijn. Waarom zou je kiezen voor lelijke plastic kratten als er zoveel mooiere alternatieven zijn?

IMG_2343

Na een Feng Shui-analyse bleek dat het element water in de voorkamer toegevoegd mocht worden om meer flow en balans te creëren. Stylosofie besloot dat te doen door middel van de meest krachtige energieboost, namelijk kleur! Voor de muurkleur lieten we ons inspireren door de grijsblauwe tinten van een prachtig, klassiek stilleven wat we een prominente plek gaven boven de bank. Blauw en grijs zijn rustige kleuren en heel geschikt om na een drukke werkdag weer bij op te laden. Om al het blauw en grijs te doorbreken voegden we wat kleuraccenten toe in de vorm van kaarsen, kussens en plaids. Een zacht vloerkleed om op te kunnen spelen, grijsblauwe linnen gordijnen en twee handige bijzettafeltjes maakten het plaatje in de voorkamer compleet.

IMG_2266

Pepijn en Annemieke hebben veel mooie, vrij klassieke meubels en spullen maar door de wat rommelige sfeer kwamen deze niet goed tot hun recht. Dus ook in de achterkamer begon Stylosofie met organisen en opruimen en vervolgens met het schuiven van meubels. De achterkamer wilden we een iets levendigere sfeer geven omdat hier gegeten en gespeeld wordt. Daarom kozen we voor een lichtere blauwtint op de muren. De eetkamerstoelen oogden een beetje gedateerd door de bruine skai-leren bekleding en werden voor een frisse look opnieuw bekleed met een stoere jeansstof. (Helaas niet zichtbaar op de foto’s.) Voor de kinderen richtten we speciaal een eigen hoekje in waar we plek aan de muur maakten voor hun creatieve uitspattingen.

Onderstaande foto’s geven de oude situatie weer van de voorkamer.

IMG_2344

Onderstaande foto’s geven de oude situatie weer van de achterkamer.

IMG_2268

Reactie:

“Super bedankt voor het sfeervol en gezellig maken van onze gehele benedenverdieping. Dank! Heel veel succes en plezier in vast vele volgende projecten!”

Familie Pelt