ZEN BADKAMER

by Paddy

De plek waar je ‘s morgens je dag begint en waar je’s avonds je dag weer afsluit alvorens je naar bed gaat. De badkamer is een plek van innerlijke en uiterlijke gezondheid en reinheid. Het is prettig als deze ruimte een soort rust uitstraalt waarin je relaxed wakker kunt worden en waar je je in alle rust kunt voorbereiden op de nacht.

Onderstaande sfeerimpressie diende als inspiratiebron voor deze stylingopdracht.

IMG_2448

Froukje vroeg mij om hulp bij het realiseren van een fijne spa-achtige sfeer in haar badkamer. De badkamer was een paar jaar geleden al heel mooi verbouwd en met prachtige, duurzame materialen ingericht. Er was dus niet veel nodig om hier een heerlijke plek van te maken. Samen zijn we aan de slag gegaan. Froukje’s taak was om alles goed op te ruimen en om alle overbodige spullen weg te doen. Niks zo rommelig als honderden rondslingerende flesjes, tubes en potjes in je badkamer. Ondertussen ging ik op pad om een aantal praktische spullen aan te schaffen. Het belangrijkste was dat er voldoende opbergmogelijkheden zouden komen. Ik hield daarbij in gedachten dat ik het element hout wilde toevoegen. Hout en planten hebben de eigenschap om het overbodige vocht in een badkamer te absorberen, zorgen voor een gezonder klimaat en brengen daarnaast zachtheid en levende energie aan deze doorgaans wat kille ruimte. Ik koos voor verschillende gevlochten opbergmanden en twee mooie kamerplanten. Badspeelgoed, sieraden en andere losse spullen konden nu uit het zicht op vaste plekken worden opgeborgen. Verder kocht ik een opbergsysteem voor in de lades van het badmeubel en twee vacuüm te bevestigen wandbakjes voor in de inloopdouche zodat alle shampoo- en doucheproducten niet meer op de grond hoefden te staan. De mooiste flesjes en badkameraccessoires verdienden wel een plek binnen handbereik en in het zicht. Overige spullen konden nu overzichtelijk worden opgeborgen.

IMG_2421

Omdat het maar niet lukte om de juiste raambekleding te vinden had er sinds de verbouwing een lap stof voor het raam gehangen. Zonde want die lap ontnam het schitterende uitzicht op de grote achtertuin en parkachtige omgeving. Die lap hebben we weggehaald en vervangen door een brede strook raamfolie. Dit geeft natuurlijk daglicht, genoeg privacy én een prachtig uitzicht op de groene omgeving. Hoe rustgevend is dat?

Onderstaande foto’s geven de oude situatie weer van de badkamer.

IMG_2423

Reactie:

“Wij zijn enorm blij met de veranderingen die Paddy heeft doorgevoerd in ons interieur. Wat zo knap is, is dat ze met weinig middelen zo’n groot verschil kan maken. Zo heeft ze van onze kale, moderne badkamer een ruimte gemaakt waar je helemaal het pure, wellness-gevoel krijgt.
Paddy kan door goed te luisteren de vertaalslag maken van wat wij ‘vaag in ons hoofd hebben’ naar de praktische uitvoering. Iemand waaraan je de styling van je huis met een gerust hart kunt overlaten!”